duyurular.jpg

OSMANLI KALYON MODELİ PROJESİ

Kalyon.jpg

Osmanlı Kalyon Projesi konusunda geniş bilgi aşağıdadır. Ayrıca PDF dosyasını ya da WORD dosyasını indirebilirsiniz.

OSMANLI KALYONU PROJESI.jpg

________________________________________________________________________________________

genelkurul.jpgx

GEMİ MODELCİLERİ VE GEMİ SEVERLER    DERNEĞİNİN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

2014_03.jpg    2014_02.jpg

2014_04.jpg    2014_05.jpg

2014_07.jpg    2014_08.jpg

2014_09.jpg    2014_11.jpg

2014_12.jpg    2014_14.jpg

2014_15.jpg    2014_18.jpg

GENEL KURUL'DAN SONRA YEMEK

2014_19.jpg    2014_20.jpg

2014_21.jpg    2014_22.jpg

2014_25.jpg    2014_26.jpg

faaliyetraporu.jpg

GEMİ MODELCİLERİ VE GEMİ SEVERLER DERNEĞİ 2012–2013 DÖNEMİ ÇALIŞMA RAPORU

Değerli Üyelerimiz,

Geride bıraktığımız 2012 – 2013 döneminde başarabildiğimiz ve çok gayret ettiğimiz halde gerçekleştiremediğimiz konuları birazdan sizlerle yaplaşacağız.

Bu çalışmalarımızı; Sergiler ve Yarışmalar, Geziler,Konferans ve Ziyaretler, Basın ve Halkla İlişkiler, Kurs Çalışmaları başlıkları altında sizlere aktaracağız.

A-SERGİLER VE YARIŞMALAR

Daha önceki Genel Kurullarımızda  Gemi modeli yapımının uzun süreli bir çalışma olması ve çok sıklıkta yeni eserler üretilememesi nedeniyle Sergi ve yarışmaların 2 yılda bir yapılması konusunda alınan kararımıza karşılık aşağıdaki etkinlikleri gerçekleştirebildik.

Gemi Modeli Yarışması:

2014_F_01        2014_F_02

Derneğimiz ve M.Rahmi Koç müzesi işbirliği ile 2012 yılı içinde başlattığı  ödüllü tek tip gemi model yarışmasına 2013 yılında da devam etmiştir.  Bu sefer yarışmaya konu model olarak S/Y Romola ve Esra tekneleri . Yarışma şartnamesi hazırlanarak gerekli bildirimler yapılmış ve  modeller 1 Mart 2014 tarihinde tarafımızca teslim alınmıştır. 24 modelci üyemiz tarafından katılımı sağlanan yarışmayı juri heyeti  Mart 2014 sonunda değerlendirecek ve ödül töreni Nisan 2014 içinde  yapılacaktır.

Kadıköy Şirket-i Hayriye Gemi Modelleri Sergisi:

2014_F_03

2014_F_04

Derneğimiz tarafından iki yılda bir yapılan Gemi Modelleri Sergisi 13 - 22 Ekim 2012 tarihleri arasında Kadıköy iskelesi Şirket-i Hayriye Galerisinde yapılmıştır.  Yaklaşık 20 modelcinin  40 modeli ile  yer aldığı sergi büyük beğeni toplamıştır.  Sergi sonunda yapılan bir değerlendirme ile katılan modeller ayrıca ödüllendirilmiştir.

8. Uluslararası Marmaris Festivali Gemi Modeli Sergisi:

2014_F_05                           2014_F_06
8. Uluslararası Marmaris Festivali kapsamında yapılan Gemi modelleri sergisi kalabalık bir misafir topluluğunun katılımı ile 17 Mayıs tarihinde Belediye Başkanı Sn.Ali ACAR tarafından açılmıştır. Davetliler arasında yabancı misafirlerin yanında Marmaris'in kardeş şehri Çin'in Jinan kentinden gelen heyet de bulunmuştur.  14 gemi modelcisinin yaklaşık 50 modeli ile düzenlenen bu sergi Marmaris Kaymakamı ve üst düzey yönetici ve yabancı  misafirlerin israrı ile  3 günlüğüne açılmasına rağmen gelen yoğun istek üzerine  10 gün açık kalmıştır.  Bu süre içersinde açılışı yapılan Jinan Parkı havuzunda ve denizde dinamik  gemi modelleri ile gösteriler yapılarak misafirlere sunulmuştur.

Kabotaj Bayramı - İstanbul Etkinlikleri:

2014_F_07

1 Temmuz Kabotaj Bayramında Atamızın İstanbul’a gelişlerinde ziyaret ettiği ve çok sevdiği Moda Deniz kulübunde düzenlenen kutlama etkinleri kapsamında yapılan sergi Dernek üyelerimizin Dinamik ve Statik Gemi Modelleri ile düzenlenmiş ve  Sn. Başkanımız Ahmet Güleryüz’ün fotografları ile birleştirilerek davetlilere sunulmuş olan bu etkinlikte  Sayın Başkanımız bir de konferans  vermiştir.

OKUL/ KURS

ITÜ;
Uzun yıllardır sürmekte olan ITÜ Gemi Model ve eğitim çalışmalarına 2013 yılında da devam edilmiştir. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde bulunan Atölye’de derneğimiz tarafından yaklaşık 20 ITU ögrencisine program dahilinde kurslar verilmştir.

BJK Koleji;
2012 yılında Beşiktaş Koleji yıl sonu etkinlikleri kapsamında 20 modellik bir Gemi modelleri sergisinin  ikincisi  düzenlenmiştir. Bu Etkinlikte ayrıca Gemi Modelcileri dostları havuzda sürat tekneleri ile gösteri yapmış olup yaklaşık 900 öğrenci ve Velisi beğeni ve hayranlık ile izlemiştir. Gösteri sırasında modelcilerin tekneleri öğrencilere kullandırmaları onlarda ayrı bir mutluluk , gemi ve deniz sevgisi hayranlığı yaratmıştır. Bu etkinlik kapsamında Sn. Ali Dikmen, Sn. Bora Bilgili, Sn.Kerem Doğutuna, Sn.Mehmet Cihan Tokyürek’e huzurunuzda teşekkür ederiz.

2014_F_08                      2014_F_09

Yine 2013 yılında Beşiktaş Kolejiin öğrencilerine Gemi modelciği konusunda bir kurs açılmış ve yaklaşık 10 öğrencilerin yaptığı modeller yıl sonunda okulda sergilenmiştir.

RMK Müzesi Fenerbahçe Vapuru Daimi Model Sergisi :

2014_F_10
Fenerbahçe Vapuru kıç üst güverte tarafında bulunan alanda 2009 yılından beri üyelerimizin yapmış olduğu yaklaşık 50’e yakın modelin yenileri ile zaman zaman değiştirilerek ziyaretcilerin görüşlerine sunulan  sergi  2013 yılı sonuna kadar  devam etmiş olup daha sonra   Müze Yönetiminin talebi üzerine kaldırılmıştır.

Konferanslar ve Seminerler:

2014_F_11                      2014_F_12

Ayrıca dernek üyelerimiz tarafından  zaman zaman okullar ve Rotary  kulüplerin talepleri üzerine Gemi Modellerinin anlatıldığı etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Ortak Projeler ;

2014_F_13       2014_F_14      2014_F_15

Geçmiş yıllarda oluşturulan modelciliğe ilk başlayacak olan kişilere gerekli temel bilgilerin aktarılabilmesi ve imkânları kısıtlı olan modelcilerin çalışabilmesi amacıyla kurulmuş olan atölyemiz faaliyetlerine, mevcut dernek lokalimiz olmadığı için ara verilmiştir. Fakat modelciliğe yeni başlamak isteyen arkadaşlarımıza Internet üzerinden Resmi Dernek sitesi üzerinden bilgi aktarımı ile modelcilik faaliyetleri kesintisiz devam ettirilmeye çalışılmıştır.

2012– 2014 döneminde modelcilik konusunda, derneğimiz üyelerinin desteği ile model yapımı hakkında bilgilendirme ve paylaşım çalışmaları 15 günde bir Fenerbahçe Vapuru salonlarında yapılan toplantılarda gerçekleştirilmektedir. Bu konuda kapılarını her zaman bize açan RMK Müzesi Yönetimine başta Genel Müdürümüz değerli üyemiz Sn. Ertuğrul Duru olmak üzere tüm müze görevlilerine çok teşekkür ederiz.

BASIN ve HALKLA İLİŞKİLER;

2014_F_16
Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından Derneğimizin kamuoyunda tanıtılması amacı ile muhtelif zamanlarda Yazılı ve görsel basında yer alınmasına çalışılmıştır. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür Yayınlarından El Sanatları albümünde, muhtelif gazete ve dergiler ile çeşitli TV kanallarında gemi modelciliği konusunda röportajlarda yer almıştır.

Bu dönemde Web sitemiz yeniden dizayn edilmiştir. Üyemiz Sn. Veysel Güleryüz’ün titiz çalışmaları ile de güncel olarak düzenlenmektedir. Ayrıca Derneğimizin güncel faaliyet ve etkinlik bilgileri sosyal paylaşım siteleri içinde de Derneğimiz adı ile yer almaktadır.

Son olarak:
Derneğimizin düzenlediği bu çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür eder, sizleri saygıyla selamlarız.

calismalarimiz

''İstanbul Gemileri, Şirket-i Hayriye'den Günümüze'' konulu seminer

Değerli Üyelerimiz, 8 Mart Perşembe saat 15:30'da yapılan Seminere ait fotograflar aşağıdadır..

0102030404a06070809101113121415161718192021

Bu etkinlikte rahmetli  Sn.Zafer ÖZCAN'nın ITÜ Model Atölyesine yaptığı katkılardan dolayı eşi Sn. Berrak ÖZCAN adına verilen teşekkür plaketini oğlu Furkan ÖZCAN almıştır. Gemiler ve Denizcilik üzerine yaptığı araştırma  ve sunumu için  Ahmet GÜLERYÜZ'e, ITÜ Model Atölyesine katkıları ve eğitmenliği için Metin ÖNKOL'a okul yönetimi tarafından teşekkür plaketi verilmiştir.

dergi_kapak_01.jpg

dergi_kapak_06.jpg