gemi_logo.jpg

Uye Listesi Aralik 2015.gif

kaybettiklerimiz.jpg

Dr. Tunay Esen

Derneğimiz üyelerinden Dr. Tunay Esen 4 Mart 2017'de vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, tüm yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.

Vefat

Mustafa Rasih Verdigil

Rasih Vefat.jpg

Derneğimiz üyesi Sn Mustafa Rasih Verdigil vefat etmiştir. Cenazesi vasiyeti doğrultusunda  20 Ocak 2016 günü   Bodrum Turgutreis’te toprağa veriecektir.

Merhuma Allahtan rahmet, ailesine ve modelcilik camiasına başsağlığı dileriz.

_________________________________________________________________________

Volkan Çelikkartal

volkan.jpg

Çetin DEMİRKUŞ

cetin_00.jpg

Derneğimiz üyesi olan Çetin Demirkuş, 26.08.1941’de İstanbul’da doğmuş ve geçirdiği bir rahatsızlıktan sonra 21.12.2007’de vefat etmiştir.
Mühendis Mimar Mazhar Demirkuş’un oğludur.
Gelenbevi Orta Okulu’ndan sonra Yapı Meslek Lisesi’ni bitirmiş ve askerlik görevinin hemen ardından Elektrik ve Elektronik alanında ticarete başlamıştır.
Derneğimize üye olduktan sonra yaptığı modellerden Doğan Hacumbotu ile İstanbul Deniz Müzesi objelerinden onardığı Tir-i Zafer Torpitobotu ve diğerleri Müzede sergilenmektedir.
Ruhu şad olsun.

cetin_01_k.jpg

cetin_02_k.jpg cetin_03_k.jpg cetin_04_k.jpg cetin_06_k.jpg

Mehmet ÖZKASIM

mehmet_ozkasim_00.jpg

Kendi kaleminden özgeçmişi.

1926 yılında Arhavi'de doğdum. 1,5 yaşında ailemle Üsküdar'a gelip yerleştik. Çocukluğumun geçtiği eski Üsküdar'ı hiç unutamam. 1941 yılında Haydarpaşa Lisesi 2. sınıfından ayrıldım. Askerliğimden sonra, Eminönü Unkapanı semtinde kereste ticareti yapmaya başladım. Sebebi ise, Karadeniz kökenli olmam, ağacı, denizi ve tekneleri seviyor olmamdır. Çocukluğumda idealim, ağaçları yontmak, tekne modelleri yapmak ve birgün kendi sandalımı yapıp balık tutmaktı. Kereste ticareti yaptığım sıralarda mesleğim icabı bütün Ayvansaray tekne ustaları ile tanışma fırsatı buldum. Onlar, benim sadece müşterim değil, bir sevdayı paylaştığımız dostlarım olmuşlardı. Onlardan tüm ahşap tekneler hakkında pek çok değerli bilgi edindim. Yıllar sonra kereste ticaretini bırakıp inşaatçılık yapmaya başladım. Zor, meşakkatli ve mesuliyetli bir işti. Evime yorgun döndüğümde, model yapmak en büyük zevkim ve istirahatim olmuştu. 1992 yılında Beylerbeyi Astsubay okulunda ve 1993 - 1995 yılları arasında İ.T.Ü. Gemi İnşaat Fakültesinde Gemi Modelciliği dersleri verdim.
1978 yılında Galatasaray Yapı Kredi Bankası galerisinde düzenlenen Gemi Modelleri sergisinde 3 birincilik, 1980 yılında yine aynı galeride 1 ikincilik ödülü, 1995 yılı Romanya Köstence kentinde yapılan Naviga Avrupa Gemi Model Şampiyonası'nda, Tersane Modeli ile altın madalya, Alamana Modeli ile bronz madalya kazandım. Halen İstanbul, Ankara, Tel Aviv ve Ürdün'de özel kolleksiyonlarda gemi modellerim bulunmaktadır. 1978 - 1996 yılları arasında, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Düsseldorf ve Köstence'de modellerim sergilendi. Bugünlerde değerli gemi modelcisi dostlarımızla beraber gemi modelcilerini bir araya getirmek, gemi modelciliğimizi geliştirmek ve aramızda kuvvetli bir iletişim ağı oluşturmak gayreti içindeyiz. Bu web sitesi ile, gemi modelciliğine gönül vermiş herkesi bir araya getirmek, bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak gayesi içindeyim. Umarım, sizler de bu sitede gezinirken, bilgi alışverişinde bulunurken, bu web sitesinin hazırlık aşamasında ve yayınında bizim aldığımız hazzı ve keyfi alabilirsiniz. Saygılarımla,
Mehmet G. ÖZKASIM

Not: Sayın Mehmet Özkasım 24 Mart 2009 sabahı tedavi gördüğü hastanede hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin.

mehmet_ozkasim_01k.jpg mehmet_ozkasim_02k.jpg mehmet_ozkasim_03k.jpg

Mehmet Özkasım'ın kendi sitesinden daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Rahmi TOPÇU

rahmi_topcu.jpg

BİR ÇINAR DEVRİLDİ

Rahmi Topçu, gemi kodelciliği dışında, Asker kökenli olduğu için her türlü gemiyi tanıyan-eden,
bilmediği şeyler var ise gemiyi üreten tersaneye mektup yazarak bilgi alan araştırmacı ve
işinin erbabı bir üstat idi. Deniz Astsubay Okulundan mezun olunca, Güverte Zabiti olarak
Yavuz Zırhlısında 1,5 sene görev yapmış dolayısı ile YAVUZ ' u çok iyi bilen bir zattı. 1,5 ay hastanede yattıktan sonra 16 Temmuz 2006 Pazargünü aramızdan ayrıldı ve hakikaten BİR ÇINAR DEVRİLDİ. Ruhu şad olsun Not: Bu yazı Metin GÜRKAN'ın Rahmi Topçu hakkında yazdığı metinden alınmıştır.

rahmi_topcu_alemdar_k.jpg

rahmi_topcu_01k.jpg rahmi_topcu_02k.jpg rahmi_topcu_03k.jpg

rahmi_topcu_04k.jpg

Mürsel TEKYOL

1948 İstanbul doğumlu olan modelci arkadaşımız 1993 yılından itibaren Gemi Modelciliğine başlamıştır. Derneğimizn düzenlemiş olduğu yarışma ve sergilerde aktif görev almış ve yaptığı modeller ile yarışmalarımızda muhtelif dereceler elde etmiştir. Uzun yıllar derneğimizin Sergi tertip Komitelerinde görev alan arkadaşımız  13 Şubat 2009 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.Sayın Gülşen Tekyol ile evli olan arkadaşımız 2 çocuk babasıdır.Kendisine Allahtan rahmet dileriz.

Hulki Ceviğ
İbrahim Çayır
Mehmet Belik
Nejat Fer
Samim Çağatay
Zafer Özcan
Melih ÖNDÜN
Rudolf SMONOVİÇ
Güngör TÜZÜN
Ahmet GÖKÇEN
Bülent Aydın COŞKUN

Mehmet Celâl Şekercioğlu

mehmetsekercioglu

1950 doğumlu olan Mehmet Celal Şekercioğlu, 24 Kasım 2012 de geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir.
Plastik Model (PM) şirketinin kurucusu ve sahibi olan Şekercioğlu, Türkiye de PM Model markası ile ilk kez ölçekli plastik model uçak imal eden kişidir. Ürünleri yurt içinde satıldığı gibi yurt dışına da ihraç edilmektedir. Son dönemde ahşap gemi kitleri üretimi de yapmaya başlayan Mehmet C. Şekercioğlu aynı zamanda kurucusu olduğu Modelcilik Kulübü Derneği'nin de başkanlığını yürütmekte idi. THK'da da satılan en çok bilinen balsa modelleri Arı, Pelikan ve PM-Pilot' tur. Derneğimizde yönetim kurulu üyeliği de yapmış olan merhuma Allahtan rahmet, ailesine ve modelcilik camiasına başsağlığı dileriz.